O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

9 noiembrie 2011

Dovleacul butternut

Dacă nu avem dovleac de-al nostru și trebuie să cumpărăm ce găsim pe la supermarket, acolo vom da acest tip de dovleac, care e la fel de bun.
Dovleacul Butternut este un tip de dovleac de iarna, cu o crustă dură, care permite să fie păstrat în timpul lunilor de iarnă. Se poate păstra într-un loc rece, uscat, până la trei luni. Butternut conține vitaminele A şi C, potasiu şi fibre.
Fiecare ceaşcă de Butternut tocat are aproximativ 60 de calorii, 16 g de glucide şi 3 g de fibre. Acesta furnizează aproape 300 la sută din valoarea zilnic de vitamina A, 50 la sută din vitamina C, 7 la suta din calciu şi 5 la sută din fier.
Contine un nivel ridicat de antioxidanti, care reduc inflamaţiile, toxinele. Consumul de alimente anti-inflamatorii contracarează aceste efecte toxice și pot reduce inflamatia în boli ca astmul, artrita reumatoida si imbatranirea prematura.

Vitamina A
Beta-carotenul îi dă culoarea galben-portocalie și este transformat în vitamina A, care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. Vitamina A, o vitamina solubila in grasimi, este importantă în menţinerea membranelor și mucoaselor și a altor tesuturi moi, și în general, menține pielea sănătoasă. 1/2 de cană de Butternut are 11434 UI de vitamina A. Vitamina A protejeaza, de asemenea, celulele de lradicalii liberi, care pot provoca unele tipuri de cancer, boli de inima si îmbatranire.

Vitamina C
Vitamina C ajuta la vindecarea rănilor și este importantă pentru sănătatea gingiilor. Creșterea și repararea tesuturilor depind de vitamina C, ca și cartilajul, țesutul cicatricial, ligamentele și vasele de sânge; vitamina C creşte absorbția de fier.

Potasiu
Potasiu ajută la mentinerea tensiunii arteriale normale. Potasiul este un mineral care promovează creșterea normala a corpului si sinteza de proteine. Datorită implicării potasiului în echilibrul fluidelor şi în funcţiile celulare electrice, acesta este considerat un electrolit. Ca urmare, un aport adecvat de potasiu este absolut necesar pentru functionarea celulară.

Calciu
Dovleacul are 84 mg de calciu. Calciul este vital pentru sănatatea oaselor, pentru contracţia musculară şi coagularea sângelui.

Fibre
Pot îmbunătăţi nivelul de colesterol și digestia. Alte beneficii includ reducerea constipaţiei. Fibra creşte senzația de satietate și poate ajuta la slăbire.

Minerale
O cească de dovleac fiert oferă 582 mg de potasiu şi 59.5 mg de magneziu. Potasiul şi magneziul, împreună cu un alt mineral important, calciul, ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Magneziul este implicat în relaxarea musculară, ajuta la metabolismul energetic si ajuta neurotransmitătorii sau mesagerii chimici ai creierului, care sunt importanți pentru reglarea funcţiilor organismului. Aceeaşi cantitate oferă 0,35 mg de mangan, ceea ce este important pentru metabolismul carbohidraților, grasimilor si proteinelor, precum şi pentru hrănirea sistemului nervos.

Anti-cancer
Pe lângă alfa- și beta-caroten, conține și beta-criptoxantină, responsabilă pentru culoarea portocalie din fructe şi legume, cum ar fi ardeiul gras şi papaia. Un studiu care implică peste 60.000 de adulţi din China, a măsurat consumul acestora de beta-criptoxantină, corelat cu dezvoltarea cancerului pulmonar. Concluziile acestui studiu au aratat ca persoanele care au consumat mai multe alimente bogate în beta-criptoxantină au avut un risc cu 27 la suta mai mic de a dezvolta cancer pulmonar. Participanții care erau fumatori au avut o reducere a riscului de 37 la suta, comparativ cu cei care au mâncat mai puţină beta-criptoxantină.

Dovleacul poate fi fiert sau copt, în cuptorul cu microunde sau la cuptor. Acesta poate fi folosit in supe sau doar copt, cu un pic de scortisoara, poate fi de asemenea folosit în loc de dovleac sau cartofi dulci la pâine sau reţete de tocane, ghiveci, garnituri, pireuri. Odată tăiat sau fiert, trebuie să fie ambalat şi păstrat în frigider cam o săptămână.

Un comentariu:

EvolveWithFlavor spunea...

Thanks to Google Translate, I can check this out!

Some nice health tips here, let's spread the word together!

Rich
Co-Creator
http://www.evolvewithflavor.com

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape