Din aluatul de foitaj decupam cercuri; la jumatate dintre ele vom face un orificiu mai mic, astfel ca sa suprapunem cate doua cercuri de aluat si sa obtinem un fel de cosulet. Ungem cu ou si le coacem in cuptorul incalzit dinainte. Cand sunt coapte, le umplem cu amestecul de ciuperci si branza. Le mai dam la cuptor inca 2-3 minute. Preparate in acest fel (adica coapte separat) cosuletele pentru buseuri cresc mai inalte si nici nu se cruzesc, cum se mai intampla atunci cand se coc o data cu umplutura.
Manâncă natural şi curat *** Retete diverse (ovo-lacto-vegetariene,vegetariene, de post, cu pește)***
O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..
Etichete
Retete ovo-lacto-vegetariane
Retete vegetariene
Retete de post
Retete de slabit
Mancare
Salate
Gustari
X - Ciuperci
Retete cu peste
X - Oua
X - Branza
Deserturi
X - Rosii
hrana vie
x - Legume diverse
E-uri
Carnea
Patiserie
X - Dovlecei
X - Ardei
Alerta
Legume/fructe
Sosuri
Supe/ciorbe
X - Cartofi
X - Morcovi
X - Sfecla rosie
X- Vinete
Pastrarea alimentelor
Boli provocate de alimente
X - Fasole verde
X - Telina
x - Orez
Cumpărarea alimentelor
Kefir
Sanatate
X - Fasole boabe
X - Mazare
X - Spanac
Condimente
Conserve
X - Conopida
X - Mere
X - Soia
X - Varza
Etichete
Tratamente/produse naturale
X - Fructe
X - Iaurt
Gatitul alimentelor
Mezeluri
Pesticide
X - Brocoli
X - Ceapa
X - Gulii
X - Smantana
Cosmetice
Decoratiuni
Ouăle
Petitii
Preparate lactate de casa
Sucurile
Vitamine
X - Castraveti
X - Hrean
X - Malai
X - Naut
X - Paine
X - Paste fainoase
X - Patrunjel
X - Praz
X - Tofu
10 martie 2009
Buseuri cu ciuperci
Un aperitiv clasic frantuzesc, foarte gustos , aspectuos si rafinat. Avem nevoie de un pachet de aluat de foitaj, 100 ml vin alb, 75 g unt, 450 g ciupercute, 75 g faina, 1/2 l lapte, o cana de smantana, 225 g cascaval si putin parmezan ras, sare si piper, ou pentru uns.Punem vinul intr-o tigaie si il fierbem pana se reduce jumatate; in alt vas incingem untul si calim ciupercile taiate felioare. Scoatem ciupercile in alt vas si in tigaie adaugam faina si o amestecam pe foc 1 minut, o subtiem cu laptele si fierbem timp de 5 minute. Adaugam smantana si vinul, branza si parmezanul, amestecand ca sa obtinem o umplutura legata. Dam deoparte de pe foc si adaugam ciupercile; lasam sa se raceasca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
căutare personalizată
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu