O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

10 martie 2009

Buseuri cu ciuperci

Un aperitiv clasic frantuzesc, foarte gustos , aspectuos si rafinat. Avem nevoie de un pachet de aluat de foitaj, 100 ml vin alb, 75 g unt, 450 g ciupercute, 75 g  faina, 1/2 l lapte, o cana   de smantana, 225 g cascaval si putin parmezan ras, sare si piper, ou pentru uns.

Punem vinul intr-o tigaie si il fierbem pana se reduce jumatate; in alt vas incingem untul si calim ciupercile taiate felioare. Scoatem ciupercile in alt vas si in tigaie adaugam  faina si o amestecam pe foc 1 minut, o subtiem cu laptele si fierbem timp de  5 minute. Adaugam smantana si vinul, branza si parmezanul, amestecand ca sa obtinem o umplutura legata. Dam deoparte de pe foc si adaugam ciupercile; lasam sa se raceasca.

Din aluatul de foitaj decupam cercuri; la jumatate dintre ele vom face un orificiu mai mic, astfel ca sa suprapunem cate doua cercuri de aluat si sa obtinem un fel de cosulet. Ungem cu ou si le coacem in cuptorul incalzit dinainte. Cand sunt coapte, le umplem cu amestecul de ciuperci si branza. Le mai dam la cuptor inca 2-3 minute. Preparate in acest fel (adica coapte separat) cosuletele pentru buseuri cresc mai inalte si nici nu se cruzesc, cum se mai intampla atunci cand se coc o data cu umplutura.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape