Cat rau ne pot face produsele cosmetice?
Nu mai putem concepe, viata noastra, fara acestea. Femeile, mai ales, folosesc o gama diversa de cosmetice, care contin substante chimice despre care nu stiu prea multe. Sa le evite pe toate, nu se poate, dar sa aleaga ce e mai aproape de natural sau macar ce e mai putin daunator, da. Insa, pentru aceasta, este necesara informatia; sa stim ce e bine pentru noi si ce nu.PABA (acidul para-amino-benzoic) este folosit in numeroase produse cosmetice, mai ales in creme de fata, creme bronzante. Are actiune antirid, dar poate provoca iritatii ale pielii, alergii.
Padimate-O este un derivativ al PABA; cateva studii preliminare au demonstrat ca poate afecta ADN-ul, putand duce la aparitia cancerului.
Parabenzenii se intalnesc frecvent in produsele de ingrijire corporala, cosmetice si in unele produse alimentare. Ei actioneaza ca si estrogenii si perturba echilibrul hormonal al organismului, fapt ce poate duce la aparitia cancerelor, in special la san. Dintre parabenzeni, amintim de metilparabenzen, propilparabenzen, etilparabenzen, butilparabenzen, izsobutilparabenzen.
Germabenul este o combinatie de metil-, etil- si butil-parabenzen.
Paradiclorobenzenul (p-diclorobenzen sau PDCB) este un compus sintetic clorinat ce se gaseste in produsele antimolii (bile) si deodorante de corp sau de camera (air fresheners), insecticide. Provoaca afectiuni cardiovasculare, gastrointestinale, hepatice, renale, neurologice, respiratorii si ale pielii. Vaporii degajati pot cauza iritatii ale pielii, ochilor, nasului, gatului. Expunerea prelungita la concentratii mari provoaca ameteli, slabiciune, afectiuni hepatice.
Substantele toxice raman stocate in corp, in special in celulele adipoase
PBB - bifenil polibrominat - este un produs folosit ca inifugabil foarte intens si mult timp, incat am ajuns sa il gasim chiar si in grasimea animalelor si in laptele lor, dar si in organismul oamenilor. Tot ceea ce consuma o mama trece si in lapte, de aceea trebuie sa fie foarte atenta la incarcarea toxica a alimentelor. Acelasi gen de substanta este si PBDE - difenil eter polibrominat, care a intrat, de asemenea, in organismele oamenilor si ale animalelor (in grasime, in lapte).&
Manâncă natural şi curat *** Retete diverse (ovo-lacto-vegetariene,vegetariene, de post, cu pește)***
O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..
Etichete
Retete ovo-lacto-vegetariane
Retete vegetariene
Retete de post
Retete de slabit
Mancare
Salate
Gustari
X - Ciuperci
Retete cu peste
X - Oua
X - Branza
Deserturi
X - Rosii
hrana vie
x - Legume diverse
E-uri
Carnea
Patiserie
X - Dovlecei
X - Ardei
Alerta
Legume/fructe
Sosuri
Supe/ciorbe
X - Cartofi
X - Morcovi
X - Sfecla rosie
X- Vinete
Pastrarea alimentelor
Boli provocate de alimente
X - Fasole verde
X - Telina
x - Orez
Cumpărarea alimentelor
Kefir
Sanatate
X - Fasole boabe
X - Mazare
X - Spanac
Condimente
Conserve
X - Conopida
X - Mere
X - Soia
X - Varza
Etichete
Tratamente/produse naturale
X - Fructe
X - Iaurt
Gatitul alimentelor
Mezeluri
Pesticide
X - Brocoli
X - Ceapa
X - Gulii
X - Smantana
Cosmetice
Decoratiuni
Ouăle
Petitii
Preparate lactate de casa
Sucurile
Vitamine
X - Castraveti
X - Hrean
X - Malai
X - Naut
X - Paine
X - Paste fainoase
X - Patrunjel
X - Praz
X - Tofu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

căutare personalizată

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu