Unele fructe si legume conţin 47 - 67 de pesticide per portie. Aceste alimente sunt considerate a fi cele mai sensibile pentru ca au pielea moale, care tinde să absoarbă mai multe pesticide.
Putem reduce expunerea la pesticide cu până la 80 la sută, prin cumpararea produselor a ecologice
Cele mai suspecte sunt :
Ţelina
Piersici
Căpşune
Mere
Afine
Nectarine
Ardei grași
Spanac
Gulii
Verdeaţă
Cireşe
Cartofi
struguri
Salată verde
Nu toate fructele și legumele non-organice au un nivel ridicat de pesticide. Unele au doar un strat exterior care le oferă o apărare împotriva contaminării.
Mai puțin tratate sau curate sunt:
Avocado
Porumb dulce
Ananas
Mango
Mazăre
Sparanghel
Kiwi
Varză
Vânătă
Pepene galben
Pepene verde
Grapefruit
Cartofii dulci&
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu