O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

19 septembrie 2010

Fructele și legumele tratate cu pesticide

 Dacă mănânci telină non-organică ai putea fi ingera circa 67 de pesticide.
Unele fructe si legume conţin 47 - 67 de pesticide per portie. Aceste alimente sunt considerate a fi cele mai sensibile pentru ca au pielea moale, care tinde să absoarbă mai multe pesticide. 
 Putem reduce expunerea la pesticide cu până la 80 la sută, prin cumpararea produselor a ecologice

Cele mai suspecte sunt :  

Ţelina
Piersici
Căpşune
Mere
Afine  
Nectarine
 Ardei grași
Spanac
Gulii 
 Verdeaţă 
Cireşe 
Cartofi
struguri 
Salată verde
Nu toate fructele și legumele non-organice au un nivel ridicat de pesticide. Unele au doar un strat exterior care le oferă o apărare împotriva contaminării. 

 Mai puțin tratate sau curate sunt:

Ceapa
Avocado
Porumb dulce
Ananas
Mango
Mazăre  
Sparanghel
Kiwi 
Varză
Vânătă
Pepene galben
Pepene verde
Grapefruit
Cartofii dulci&

Niciun comentariu:

căutare personalizată