Manâncă natural şi curat *** Retete diverse (ovo-lacto-vegetariene,vegetariene, de post, cu pește)***
O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..
Etichete
Retete ovo-lacto-vegetariane
Retete vegetariene
Retete de post
Retete de slabit
Mancare
Salate
Gustari
X - Ciuperci
Retete cu peste
X - Oua
X - Branza
Deserturi
X - Rosii
hrana vie
x - Legume diverse
E-uri
Carnea
Patiserie
X - Dovlecei
X - Ardei
Alerta
Legume/fructe
Sosuri
Supe/ciorbe
X - Cartofi
X - Morcovi
X - Sfecla rosie
X- Vinete
Pastrarea alimentelor
Boli provocate de alimente
X - Fasole verde
X - Telina
x - Orez
Cumpărarea alimentelor
Kefir
Sanatate
X - Fasole boabe
X - Mazare
X - Spanac
Condimente
Conserve
X - Conopida
X - Mere
X - Soia
X - Varza
Etichete
Tratamente/produse naturale
X - Fructe
X - Iaurt
Gatitul alimentelor
Mezeluri
Pesticide
X - Brocoli
X - Ceapa
X - Gulii
X - Smantana
Cosmetice
Decoratiuni
Ouăle
Petitii
Preparate lactate de casa
Sucurile
Vitamine
X - Castraveti
X - Hrean
X - Malai
X - Naut
X - Paine
X - Paste fainoase
X - Patrunjel
X - Praz
X - Tofu
17 iulie 2009
Clatite (blinele) de dovlecei (tuchini)
Avem nevoie de:
- 4-5 dovlecei
- 2 căţei de usturoi
- 150g faina
- 3 ouă
- 20 cl de lapte
- 2 linguri pătrunjel tocat ( şi ceapa verde putina )
- 1 lingură de ulei
- Sare, piper, boia sau alte condimente.
Radem coaja dovleceilor, apoi ii trecem prin razatoarea mare si ii punem la scurs; ii stoarcem pentru a indeparta apa.
Separat amesetcam făină, ouă şi lapte. Adaugam dovleceii, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat fin tocat, potrivim de sare.
Turnam in tigaie aluat cat sa formese niste discuri - mai mari sau mai mici - si le prajim 3 minute pe fiecare parte. Le putem servi imediat, cu sos rece de smanatana, de branza sau de rosii, amestecat cu cu usturoi.
Le mai putem presara cu branza si apoi sa le dam un pic in cuptor, sa se topeasca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
căutare personalizată
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu