O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

17 iulie 2009

Clatite (blinele) de dovlecei (tuchini)


Avem nevoie de:
- 4-5 dovlecei
- 2 căţei de usturoi
- 150g faina
- 3 ouă
- 20 cl de lapte
- 2 linguri pătrunjel tocat ( şi ceapa verde putina )
- 1 lingură de ulei
- Sare, piper, boia sau alte condimente.

Radem coaja dovleceilor, apoi ii trecem prin razatoarea mare si ii punem la scurs; ii stoarcem pentru a indeparta apa.
Separat amesetcam făină, ouă şi lapte. Adaugam dovleceii, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat fin tocat, potrivim de sare.
Turnam in tigaie aluat cat sa formese niste discuri - mai mari sau mai mici - si le prajim 3 minute pe fiecare parte. Le putem servi imediat, cu sos rece de smanatana, de branza sau de rosii, amestecat cu cu usturoi.
Le mai putem presara cu branza si apoi sa le dam un pic in cuptor, sa se topeasca.

Niciun comentariu:

căutare personalizată