O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

19 martie 2009

Inele de ceapa


Ingrediente: cepe mari taiate inele groase, 1 / 2 ceaşcă bere neagră, 1 / 2 cană de apă minerala, o lingură ulei, 1 albuş, 1 / 2 linguriţă boia de ardei, piper, 1 linguriţă de sare de mare, 1 cană de făină, 1 / 4 linguriţă boabe de muştar macinate, 1 / 2 linguriţă pulbere de ceapă, ulei pentru prajit.
Se toarnă berea şi apa într-un castron de mixer sau blender. Punem piper, mustar, sare, alte condimente dorite si uleiul. Amestecam pana se omogenizeaza, adaugăm făina si o incorporam usor cu lingura. Sa fie ca un aluat de clatite; daca e nevoie, mai punem apa.
La sfarsit punem albusul batut spuma.
Separam inelele de ceapa. Scufundam cate unul într-o cantitate mică de lapte, timp de 10 de minute, apoi se cufunda în aluat. Le prăjim in mai mult ulei fierbinte pe ambele parti, pana se fac aurii, usor spre brun.
Le scoatem pe suport de hartie.

Alte variante de aluat:
* 1 cana amidon, o cana făină, un praf de copt, sare, 1 ou, o cana apa rece, 2 linguri ulei.
* 1 Cana făină, 1 / 2 cana făină de porumb, 2 ouă, sare si piper, condimente.
* o cana si jumatate făină, sare, praf de copt, o cana bere, 3 ouă.
Iata si o demonstratie video:

Niciun comentariu:

căutare personalizată