Manâncă natural şi curat *** Retete diverse (ovo-lacto-vegetariene,vegetariene, de post, cu pește)***
O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..
Etichete
Retete ovo-lacto-vegetariane
Retete vegetariene
Retete de post
Retete de slabit
Mancare
Salate
Gustari
X - Ciuperci
Retete cu peste
X - Oua
X - Branza
Deserturi
X - Rosii
hrana vie
x - Legume diverse
E-uri
Carnea
Patiserie
X - Dovlecei
X - Ardei
Alerta
Legume/fructe
Sosuri
Supe/ciorbe
X - Cartofi
X - Morcovi
X - Sfecla rosie
X- Vinete
Pastrarea alimentelor
Boli provocate de alimente
X - Fasole verde
X - Telina
x - Orez
Cumpărarea alimentelor
Kefir
Sanatate
X - Fasole boabe
X - Mazare
X - Spanac
Condimente
Conserve
X - Conopida
X - Mere
X - Soia
X - Varza
Etichete
Tratamente/produse naturale
X - Fructe
X - Iaurt
Gatitul alimentelor
Mezeluri
Pesticide
X - Brocoli
X - Ceapa
X - Gulii
X - Smantana
Cosmetice
Decoratiuni
Ouăle
Petitii
Preparate lactate de casa
Sucurile
Vitamine
X - Castraveti
X - Hrean
X - Malai
X - Naut
X - Paine
X - Paste fainoase
X - Patrunjel
X - Praz
X - Tofu
29 martie 2009
Supa de rosii cu ardei copti/Spicy tomato soup with grilled sweet peppers
Este supa mea preferata, pe timpul verii, dar o mai fac si iarna, cu suc conservat.
Sunt multe retete de supa de rosii; am citit, pe internet, retete de supe cu rosii gratinate, calite, cu ghimbir, cu diverse condimente.
Si reteta mea e condimentata si aromata si, cred eu, originala, pentru ca am adaugat un element nou - ardeii copti.
Ingrediente necesare: aprox. 1,5 kg de rosii, 1-2 cepe, 2 morcovi, o felie de telina, 3 ardei grasi sau gogosari, 4-5 linguri de orez, ulei, condimente - o ramura de cimbru, o ramura de busuioc, cateva boabde de enibahar, piper, sare, putin zahar, 3 catei de usturoi, frunze de telina si patrunjel verde, putin cardamon si curry (numai cate un bob sau dupa gust).
Se calesc foarte usor, ceapa tocata fin si radacinoasele rase pe razatoarea mica - daca vrei sa fie supa mai fina. Se pune si orezul, apa si se lasa sa fiarba. Toate rosiile se fac suc, care se adauga peste legumele fierte si se mai fierb impreuna. Tot acum se pun cateii de usturoi feliati, enibaharul, sarea. Ardeii se coc, se curata de coaja si se taie fisii subtiri, apoi se adauga si ei in supa. Inainte de utimul clocot, se pune si restul condimentelor si ramurile de cimbru si busuioc. La final, se pune verdeata (sa predomine telina). Rezulta o supa crema. Daca e prea subtire, se poate ingrosa cu putin amidon sau faina desfacuta in putina apa rece (se lasa sa mai fiarba un pic,in acest caz, ca sa se ingroase).
Se drege gustul cu sare si zahar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
căutare personalizată
4 comentarii:
pAK kARAMU VISIT YOUERSA
Felicitari pentru blog!Este frumos si delicios!Tine-o tot asa!Te astept in vizita pe blogul meu!
Hola, te acabo de ver en mi blog, gracias por tu visita, tienes un blog estupendo, esta receta de sopa de tomate se ve muy rica.
Un beso.
Mersi, va mai astept..
Trimiteți un comentariu