O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

30 aprilie 2011

Dovlecei cu brinza

 5 dovlecei, 7 linguri de brinza de vaci, 1 ou, o ceasca de smintina, 1 lingura de gris, ceapă verde, marar, o linguriă de faina, sare, piper

Tăiem ambele capete ale dovleceilor , apoi ii curatam de coaja.

Se scobeste miezul dovleceilor, se spala si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa sa se scurga. 

Brinza de vaci se freaca cu sare, piper, gris, ceapă, marar tocat si ou. Se umplu dovleceii cu o lingurita, se sterg  si se prajesc putin in ulei. Se fierbe apa cu sare. Cind clocoteste apa se pun dovleceii, cu apă cît să acopere dovleceii. Se acopera cratita cu capacul si se dă la cuptor. Se face un sos din smintina si faină se toarna peste dovlecei. Se mai dau 2-3 clocote. La final, presărăm mărar verde.

Niciun comentariu:

căutare personalizată