O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

13 iulie 2010

Vinete prăjite cu sos de iaurt, în stil oriental - Gustos și rapid

225 ml iaurt
4 căței mari de usturoi
sare
50 ml ulei de măsline
4 vinete medii
4 roșii
3 ardei– dacă avem, punem 1 roșu, 1 verde, 1 galben
piper
pătrunjel verde
Facem un sos din iaurt gras amestecat cu usturoi pisat, sare și îl dăm la rece.
Tăiem vinetele felii, pe lung, groase de 1-2 cm, le presărăm cu sare și lăsăm să se scurgă sucul amar.
După aceea le clătim, le ștergem și le prăjim în ulei încins, pe ambele părți, până se fac brune-aurii.
Le scoatem pe un platou încălzit.
In uleiul rămas prjăim bucati de ardei, când sunt gata adăugăm roșiile tăiate felii sau sferturi și le călim, pe foc viu, pănâ se evaporă sucul. Dacă e necesar, mai adăugăm ulei. Presărăm sare, piper și pătrunjel.
Aranjam grămăjpare din acest sote printre feliile de vinete.
Presărăm ici și colo câte un pic de sos și servim vinetele alături de restul de sos de iaurt.
Pentru a păstra nota orientală, le mancăm cu turte, lipie sau pita.

Niciun comentariu:

căutare personalizată