O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

26 iunie 2009

Salata (conserva) din vinete si legume amestecate

INGREDIENTE

2 vinete de marime medie (circa 500 g), tăiate în cuburi
1 varză medie, taiata fideluta (circa 1 kg)
2 ardei grasi, tocat (250 g)
1 ardei iute feliute, curatat de nervuri si seminte (sau mai putin, atat cat sa fie muraturile un pic iuti)
4 patlagele verzi - 450 g, tocate
4 morcovi rasi lung - 450 g)
1 manunchi de petioli de ţelină
1 capatana de usturoi fin tocat
1 cană cu mentă proaspătă tocata
1 cană cu pătrunjel proaspăt tocat
4 linguri de sare
300 ml oţet de vin
Incepem cu vanata, care se va taia felii, se presara cu sare si se va lasa la scurs, punand pe acestea o greutate. Se lasă aproximativ 20 de minute, apoi se clatesc cu apa rece; se storc usor.
Într-un castron mare amesteca, toate legumele şi plantele aromatice. Se adaugă sare şi se amestecă bine cu mâinile. Dam deoparte vreo 20 de minute.
Pregatim un borcan de 2l, sterilizat prin fierbere în apă şi uscat bine.
Umplem borcanul cu legumele stoarse usor, apoi turnam oţet cat sa fie acoperite legumele. Legam borcanul cu celofan; se păstrează într-un loc rece si se consuma dupa o săptămână.

3 comentarii:

ñ¡¢ø£ëtå spunea...

Buna!
Ce-mi place salata asta...o voi face si eu!

MariaB spunea...

Nicoleta, am gasit-o pe un site asiatic si mi-a placut si mie.

Carmen spunea...

Estupenda receta.

Besos.

căutare personalizată