O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

30 ianuarie 2010

Carnea de vitel - Ce trebuie sa stim

&Carne de vitel face parte din categoria carnii roşii, dar are o culoare gri-roz sau gri-rosu..
Carnea de vitel provine de la un animal de până la circa 16 la 18 săptămâni ; dintre viţeii de sex masculin, provenitit de la fermele cu vaci de lapte, doar un mic procent ajung la maturitate.
Animalele ar trebui crescute in anumite conditii>
Grajdurile sa fie luminate în mod artificial şi natural, şi sa existe o sursă constantă de aer proaspat .
Se cer grajduri individuale sunt pentru fiecare viţel - foarte important pentru sănătate a animalului. De asemenea, podeaua sa fie supraeetajata, pentru a permite eliminarea eficientă a deşeurilor.
Grajduri individuale permit agricultorilor şi medicilor veterinari să monitorizeze îndeaproape sănătatea fiecărui viţel.
Carnea taiata in macelarii si trimise in magazine este controlata; o stamplia de culoare violet este ştanţată pe carcasă.

Carnea poate contine hormoni şi antibiotice
Antibioticele poate fi administrat pentru prevenirea sau tratarea bolilor viţeilor. Penicilina nu este utilizata, dar tetraciclina a fost aprobata, dar nu este utilizata pe scară largă.
Se afirma ca hormonii sunt utilizati în creşterea mânzatului, ci mai mult la vitele mari.
Clenbuterol
"Intr-unul din studiile facute pe animale clenbuterolul a determinat o marire cu 20% a masei musculare in paralel cu o scadere cu acelasi procent a tesutului adipos, in doar 14 zile." din http://www.hardbody.ro/culturism/modules.
Urmele de Clenbuterol - asemanator cu efedrina - poate afecta functia pulmonara şi cardiaca a persoanelor care au mâncat carne de la animalele traatte; USDA consideră că orice reziduu de Clenbuterol în carne este inacceptabil, pentru ca s-au raportat cazuri de boli legate de Clenbuterol, în Statele Unite. Cred ca in UE este admis in anumite limite, inca n-am gasit date certe, deocamdata.
- despre acest medicament citeste aici.

Ce inseamna carne "naturala"?
In general, carnea proaspătă se considera "naturala", adica nu este procesata in nici un fel.. Produsele cu eticheta "natural" nu conţin nici o aromă artificială sau de gust, coloranti, conservanti sau orice alt ingredient artificial sau sintetic si sunt foarte puţin prelucrate.

Posibile infestari ale carnii
- Escherichia coli se poate gasi in intestine dar ar putea contamina muşchii, la sacrificare. E. coli O157: H7 este o tulpină rară care produce cantităţi mari de toxină puternică,ce provoacă leziuni severe la nivelul mucoasei intestinului. Boala produs astfel se numeşte colita hemoragica şi este caracterizată prin diaree sângeroase. Veste abuna este ca E. coli O157: H7 este usor de distrus, prin gatire aprofundată.
- Salmonella este o bacterie care poate provoca diaree severa uneori şi poate fi găsită în tractul intestinal la animale, păsări de curte, câini, pisici si alte animale cu sânge cald. Există aproximativ 2000 de specii de Salmonella. Congelarea nu ucide acest microorganisme, dar este distrus prin gatire aprofundată. Salmonella trebuie să fie consumate , mancata ca sa provoce boli; ea nu ătrunde în corp prin piele sau rani.

Marinare 

Carnea de viţel se marineaza în frigider până la 5 zile - pentru cotletsau fripturi. Cuburile de viţel sau carnea de tocană poate fi tinuta la marinat de la 1 la 2 zile.

Modul de pregatire 
Există două metode de bază : la căldură uscat sau umed. Bucăţi de pulpa, cotlete, coaste sau cotlet pot fi preparate prin încălzire uscata, cum ar fi prăjirea, sote-ul, grill-ul etc.
Bucăţile marunte, pentru tocană, fripturi şi pieptul de carne de mânzat, în general, necesită metode umedă de gătit.

Mancarea ramasa
Se păstra la frigider în containere de mică adâncime. Aruncaţi orice cantitate de care a stat afară mai mult de 2 ore (1 oră în cazul în care foarte cald).
Se consuma în termen de 3 sau 4 zile, ece sau reincalzita.
Se pot si congela feluri de mâncare deja , care se vor manca în decurs de 4 luni. 

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape