O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

9 decembrie 2010

Publicitate falsă pentru mâncarea fast-food

 Știm că trebuie să citim mai atent etichetele, să ne informăm înainte de a cumpăra produse alimentare. Dar de unde putem ști că etichetele sau publicitatea ne arată adevărul? 
Recent, McDonald's a admis că publicitatea privind componentele hamburgerilor nu a fost întru totul corectă (directorul de comunicare al McDonald).
În multe publicații s-a arătat că chiflele pentru hamburger de la McDonald's nu conțin "nimic altceva decât făină de grâu, drojdie, apă şi un dram de sare şi zahăr”.
Dar au uitat să menționeze că în chifle mai sunt sunt și emulgatori ca E471, E472e şi E481, precum şi uleiuri vegetale. Acest lucru a fost confirmat de către un laborator din München.

McDonald's s-a justificat după cum urmează: emulsificatorii din produsele de panificaţie sunt deja sunstanțe  "cunoscute şi acceptate de către consumatori." Adică, din moment ce deja știm că pâinea conține astfel desubstanțe, nu are rost să mai fie menționate. Eu credeam că deja știm că pâinea conține, de exemplu, făină, ca ingredient de bază,  și tot trebuie menționat.  

Această poziţie nu este acceptabilă -  a criticat directorul Thilo Bode. "Să mintă cu privire la conţinutul produselor sale,  să  înşele consumatorii, este un fapt condamnabil."  

Cert e că McDonald's a dat o listă incompletă de ingrediente.

Sursa: 

http://www.naturkost.de/meldungen/2003/031027ev2.htm

&

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape