O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

31 ianuarie 2010

Aditivii alimentari 1

Oamenii au utilizat aditivii alimentari de mii de ani. Sare, zahăr, sirop de porumb - sunt deseori utilizaţi. Astăzi folosim aproximativ 2800 de substanţe, ca aditivi alimentari.
În timpurile preistorice, oamenii pesterilor afumau carnea pentru a o pastra mai mult si a avea un gust mai bun. În regiunile de coastă, omul preistoric putea sa îmbibe produsele alimentare, inclusiv carnea, cu apa de mare - pentru gust si pentru conservare.
Apoi, mirodeniile din Asia, Orientul Mijlociu şi Europa au fost folosite si la conservarea alimentelor.
Primii exploratori au fost de fapt comercianti plecat în căutare de sare si condimente. Apoi strămoşii noştri au descoperit că zahărul ajuta la păstrarea fructelor.
Utilizarea aditivilor alimentari a devenit prea frecventa în ultimii ani, ca urmare a creşterii producţiei de alimente preparate, procesate. Aditivii sunt folositi pentru aroma, prospeţime, siguranţă.

Etichetare
Unele substanţe, cum ar fi condimentele şi extractele din condimente, pot fi declarate ca fiind "arome naturale", "arome", sau "aromă naturală",; acestea sunt utilizate în principal pentru aroma şi nu contribuţia lor nutritivă.
Alte substanţe - cum ar fi carnea uscată, extracte de carne, proteine hidrolizate trebuie să fie menţionate pe etichetă prin numele lor comun, deoarece scopul lor principal nu este de a da gust. Acestea pot fi utilizate ca amelioratori de aroma, lianti sau emulgatori. Acestea trebuie să fie etichetate cu ajutorul provenienţa aditivului, de exemplu, extract uscat de carne de vită, proteina de pui, extract de carne de porc, sau proteine hidrolizate de grâu.
- Aditivi de culoare trebuie să fie declarati cu denumirile uzuale, pe etichete, de exemplu, FD & C galben 5, sau extract de annatto. Aceste cerinţe de etichetare ajuta consumatorii să facă alegeri cu privire la alimentele pe care le mănâncă.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape