O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

23 februarie 2009

Paine de sfecla rosie

Ingrediente: o cana de piure de sfecla rosie, 100 g unt sau ulei, 2 lingurite de zahar, sare, 700 g faina, un cub de drojdie.
Se amesteca sfecla maruntita cu apa clocotita.
Separat se face o maia din drojdia amestecata cu o ceasca de faina si apa calda.
Dupa 15 minute, se combina cu celelate ingrediente. Se lasa la crescut 20 de minute. apoi s eframanta pe masa, aduagand ulei; se mai lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se modeleaza in forma dorita, se lasa iarasi la crescut in tava vreun sfert de ora.
O coacem cu atentie, caci culoarea ne poate induce in eroare.

Niciun comentariu:

căutare personalizată