O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

3 iunie 2010

Sa trecem la dieta vegetariana ( macar vara)

Pentru unele persoane, pare cam greu sa treaca, chiar si temporar, la un regim vegetarian sau chiar raw, fara foc. Dar aceasta optiune nu trebuie privita ca o pedeapsa, nu inseamna sa mananci doar salata si mere.
Poti sa te bucuri de retete variate, gustoase si mai ales sanatoase.
Pentru a veni in ajutor "incepatorilor' si pentru a-mi mai improspata si eu memoria, m-am gandit sa intocmesc o lista cu cateva alimente care i-ar ajuta mult.
Pe langa tot ceea ce inseamna legume, fructe si verdeturi proaspete, atunci cand pornim pe "calea vegan sau vegetariana " este indicat sa ne aprovizionam cu:
ulei de masline
ulei de struguri
miere
masline
cremogen
germeni sau fulgi de cereale sau boabe pentru pus la incoltit (grau, soia, ovaz)
tarate
orez
hrisca
naut
porumb
grau bulgur
orez brun
faina integrala, de secara
fructe uscate - stafide, caise, mere cirese, catina, afine etc.
plante aromatice uscate si condimente variate ( anason, chimem, fenicul, cardamon, oregano, busuioc, cimbru, marar, schinduf, piper, negrilica, din seminte de rosii si gogosari, coriandru, curry etc.)
flori proaspete si uscate de trandafir, nalba, galbenele, trifoi rosu, salcam
ciuperci proaspete, conservate sau uscate
alune, arahide, nuci, seminte de dovleac, de floarea soarelui, migdale, susan, caju, pecan, fistic, seminte de in, seminte de canepa
produse din soia - lapte, tofu
mustar
cacao

Ne pot fi de ajutor si unele produse mai exotice:
sirop de artar
tahini
alge
roscove
unt de cacao
unt de arahide
miso
vegeta naturala (Solaris)
diverse produse bio

Hai sa completez lista si cu:
Legume - praz, urzici, radacinoase, varza, rosii, ardei, gogosari, sfecla, ridichi, dovlecei, telina, coniopida, pastai, spanac, salata verde, gulii, andive, usturoi, ceapa, varza murata, mazare, linte, fasole, castraveti, patison.
Verdeturi - leustean, patrunjel, marar, frunze de morcovi, tarhon etc.
Se va renunta la zahar, faina alba, carne, nu mai pomenesc de otravuri ca margarina, salamuri, dulciuri colorate...........etc.

Un comentariu:

simona spunea...

Pe langa retetele vegetariene, nu ar fi o idee rea si o categorie cu retete raw-vegan, adica cu retete preparate din alimente crude, naturale, legume, fructe, verdeturi...

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape