O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

4 februarie 2010

Congelarea mancarurilor gătite

&Produsele alimentare ar trebui să fie răcite rapid, pentru siguranţă şi prospeţime. Menţinerea produselor alimentare la temperatura camerei timp de mai multe ore duce la deteriorarea lor si se va schimba si aroma, culoarea, textura şi conţinutul de nutrienţi.
Pentru a mări viteza de răcire, punem tava cu mâncare calda într-un vas cu apă de la gheaţă. Acest lucru este important mai ales atunci când se pregătesc cantităţi mari. Când s-a răcit le punem in cutii şi le îngheţam imediat.
Aerul scurtează durata de depozitare şi afectează produsele alimentare ; dacă ramane spaţiu gol în cutie sau alt recipient rigid, completaţi-l cu pungi sau hartii pentru congelator mototolite. Etichetati fiecare pachet cu denumirea produsului alimentar şi data.
Pentru anumite produsele alimentare sunt bune pungile vidate.
Containere rigide care pot fi utilizate pentru congelare includ cutii de plastic.
Unele recipiente de uz alimentar nu sunt potrivite pentru congelare - cutii de carton pentru lapte, branza, iaurt, caci nu sunt suficient rezistente la umiditate şi nu pot fi închise ermetic. Borcanele nu sunt fabricate pentru schimbările de temperatură extreme si se pot sparge uşor.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape