O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

20 februarie 2009

Drob de vinete

Pentru a prepara acest drob delicios, vegetarian, avem nevoie de 1 kg de vinete, 5 cepe, 5 oua, 2 linguri de faina, 3 linguri de gris, 2 rosii, patrunjel verde si/sau marar, 100 ml ulei, 5 linguri de cascaval ras, sare, piper.
Curatam vinetele de coaja, le taiem cubulete, le presaram cu sare si le lasam un sfert de ora sa se inmoaie, apoi le scurgem de zeama, strangandu-le in pumn; le oparim in apa cu sare. Calim usor ceapa tocata in ulei, luam de pe foc si amestecam cu vinetele, rosiile cuburi, verdeata; cand sunt reci punem si faina, grisul, ouale, condimentele, 2 linguri de cascaval. Turnam intr-un vas de Jena, dam la cuptor si dupa ce gata, peste drobul fierbinte presaram restul de cascaval ras. Merge mai mult cascaval sau si altfel de branza.
Acum, iarna, se poate face si cu vinete de la supermarket.

Niciun comentariu:

căutare personalizată