O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

30 ianuarie 2010

Carnea - manipulare, congelare, decongelare, gatit

&Cum să manipulam si să depozitam carnea de vitel ( si nu numai aceasta)
CARNEA proaspeta se păstreaza la rece în magazinele de vânzare cu amănuntul. Atunci când faci cumpărături, pune pachetele de carne în pungi de plastic de unică folosinţă, care să nuconţină scurgeri care ar putea contamina alte produse alimentare gătite sau care vor fi consumate crude, cum ar fi salata; du acasa carnea imediat şi păstreaz-o la frigider. 

Carnea gatita se pastreaza la frigider:
fripturi - 3 -5 zile
tocane - 1 - 2 zile. 
Congelata, carnea de viţel va fi în siguranţă pe termen nelimitat, deşi calitateava fi afectate de îngheţarea prea indelungata. Se recomanda un termen ideal de 6 luni.

Decongelarea 
Există trei metode sigure de a dezgheţa carnea: în frigider; în apă rece, în cuptorul cu microunde. Atunci când se dezgheaţa în frigider, sunt necesare 4 - 7 ore pe jumătate de kilogram;12 ore pentru coaste groase sau cotlete , depinde de grosimea pachetului. 
Pentru a dezgheţa carnea în apă rece, nu o scoateţi din ambalaj. Asiguraţi-vă că pachetul este etanş saupuneti-l intr-o punga etanşa; se scufunda în apă rece, se schimba apa la fiecare 30 minute astfel încât ea continuă să se dezghete. Pachete mici de carne de mânzat se pot dezgheţa într-o oră sau mai puţin, cele mai mari in 2 - 3 ore.
Nu dezghetati carnea pe tejghea sau pe masa, la temperatura camerei. 
Dupa caz, se poate găti carnea congelată în cuptor sau pe aragaz, fără dezghetare. Va dura cu o treime la jumătate mai mult gătitul, în funcţie si de mărimea carnii.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape