&Cum să manipulam si să depozitam carnea de vitel ( si nu numai aceasta)
CARNEA proaspeta se păstreaza la rece în magazinele de vânzare cu amănuntul. Atunci când faci cumpărături, pune pachetele de carne în pungi de plastic de unică folosinţă, care să nuconţină scurgeri care ar putea contamina alte produse alimentare gătite sau care vor fi consumate crude, cum ar fi salata; du acasa carnea imediat şi păstreaz-o la frigider.
Carnea gatita se pastreaza la frigider:
fripturi - 3 -5 zile
tocane - 1 - 2 zile.
Congelata, carnea de viţel va fi în siguranţă pe termen nelimitat, deşi calitateava fi afectate de îngheţarea prea indelungata. Se recomanda un termen ideal de 6 luni.
Decongelarea
Există trei metode sigure de a dezgheţa carnea: în frigider; în apă rece, în cuptorul cu microunde. Atunci când se dezgheaţa în frigider, sunt necesare 4 - 7 ore pe jumătate de kilogram;12 ore pentru coaste groase sau cotlete , depinde de grosimea pachetului.
Pentru a dezgheţa carnea în apă rece, nu o scoateţi din ambalaj. Asiguraţi-vă că pachetul este etanş saupuneti-l intr-o punga etanşa; se scufunda în apă rece, se schimba apa la fiecare 30 minute astfel încât ea continuă să se dezghete. Pachete mici de carne de mânzat se pot dezgheţa într-o oră sau mai puţin, cele mai mari in 2 - 3 ore.
Nu dezghetati carnea pe tejghea sau pe masa, la temperatura camerei.
Dupa caz, se poate găti carnea congelată în cuptor sau pe aragaz, fără dezghetare. Va dura cu o treime la jumătate mai mult gătitul, în funcţie si de mărimea carnii.
Manâncă natural şi curat *** Retete diverse (ovo-lacto-vegetariene,vegetariene, de post, cu pește)***
O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..
Etichete
Retete ovo-lacto-vegetariane
Retete vegetariene
Retete de post
Retete de slabit
Mancare
Salate
Gustari
X - Ciuperci
Retete cu peste
X - Oua
X - Branza
Deserturi
X - Rosii
hrana vie
x - Legume diverse
E-uri
Carnea
Patiserie
X - Dovlecei
X - Ardei
Alerta
Legume/fructe
Sosuri
Supe/ciorbe
X - Cartofi
X - Morcovi
X - Sfecla rosie
X- Vinete
Pastrarea alimentelor
Boli provocate de alimente
X - Fasole verde
X - Telina
x - Orez
Cumpărarea alimentelor
Kefir
Sanatate
X - Fasole boabe
X - Mazare
X - Spanac
Condimente
Conserve
X - Conopida
X - Mere
X - Soia
X - Varza
Etichete
Tratamente/produse naturale
X - Fructe
X - Iaurt
Gatitul alimentelor
Mezeluri
Pesticide
X - Brocoli
X - Ceapa
X - Gulii
X - Smantana
Cosmetice
Decoratiuni
Ouăle
Petitii
Preparate lactate de casa
Sucurile
Vitamine
X - Castraveti
X - Hrean
X - Malai
X - Naut
X - Paine
X - Paste fainoase
X - Patrunjel
X - Praz
X - Tofu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

căutare personalizată

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu