O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

19 septembrie 2010

Pesticidele de pe fructe și legume- le putem inlătura prin spălare?

Un pesticid reprezintă un amestec de substanţe chimice utilizat la ferme, pentru a distruge sau a preveni dăunătorii, bolile şi buruienile ce afectează culturile. 

 O hrană fără pesticide reduce considerabil riscul de a face cancer şi alte boli.

Oficial, guvernele spun că un consuma redus de pesticide, în cantităţi mici, nu ne poateface rău, dar unele studii arată o asociere clară între pesticide şi problemele grave de sănătate, cum este cancerul.

Unii medici avertizează că, de fapt, creierele copiilor în creştere sunt foarte vulnerabile la pesticidele din produsele alimentare.

Pesticidele pot fi spălate?
Nu totdeauna. Testele ce au fost efectuate după ce alimentele au fost spălate energic arată că unele pesticide se găsesc pe suprafaţa produselor alimentare și altele pot fi preluate, prin rădăcini, în întreaga plantă.
"Am descoperit că spălarea nu ajută prea  mult", spune dr. Rosenthal. "Cojirea poate ajuta, deşi trebuie să se ţină cont de faptul că pesticidele pot fi în interiorul fructelor, din cauza solului în care au crescut."
Toate produsele proaspete, crescute cu sau fără pesticide, ar trebui să fie spălate cu apă multă, pentru a elimina murdăria şi bacteriile. 
"În măsura în care iși  permit, oamenii ar trebui să cumpere fructe și legume organice, deoarece unele studii arată că oamenii care consuma o mare parte de alimente organice au redus cu 95 la sută  pesticidele din corpul lor.”

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape