O hrană fără pesticide reduce considerabil riscul de a face cancer şi alte boli.
Unii medici avertizează că, de fapt, creierele copiilor în creştere sunt foarte vulnerabile la pesticidele din produsele alimentare.
Nu totdeauna. Testele ce au fost efectuate după ce alimentele au fost spălate energic arată că unele pesticide se găsesc pe suprafaţa produselor alimentare și altele pot fi preluate, prin rădăcini, în întreaga plantă.
"Am descoperit că spălarea nu ajută prea mult", spune dr. Rosenthal. "Cojirea poate ajuta, deşi trebuie să se ţină cont de faptul că pesticidele pot fi în interiorul fructelor, din cauza solului în care au crescut."
Toate produsele proaspete, crescute cu sau fără pesticide, ar trebui să fie spălate cu apă multă, pentru a elimina murdăria şi bacteriile.
"În măsura în care iși permit, oamenii ar trebui să cumpere fructe și legume organice, deoarece unele studii arată că oamenii care consuma o mare parte de alimente organice au redus cu 95 la sută pesticidele din corpul lor.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu