O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

15 iunie 2010

Cum pregatim gratarul, in siguranta

Dupa ce cumperi carnea mergi direct acasa. Întotdeauna se pun la frigider alimentele perisabile. Daca ati luat carne congelata, ai grija sa o dezgheţi în siguranţă.
Marinare
O marinată cu cimbru, otet sau vin, plante, face carnea aromata si frageda.
Marinata se tine la frigider.
În cazul în care se transportă carnea către o altă locaţie, păstraţi-o la rece pentru a minimiza dezvoltarea bacteriilor. Utilizaţi o geanta frigorifica sau pachete cu gheata. Pune geanta la umbra.
Scoate carnea atunci cand va fi plasata imediat pe gratar.
Asiguraţi-vă că folositi vase si tacamuri curate, cârpe curate, apa.

NICIODATĂ nu mancati carnea parţial fripta, in sange. Utilizaţi un platou curat. Nu puneţi mancarea gatita pe aceeaşi tavă pe care ati avut carnea cruda. Orice bacterii dăunătoare prezente în carnea crudă ar putea contamina alimentele gătite.

Aruncaţi orice cantitate de produse alimentare lăsat afară mai mult de 2 ore.

Prezinta grill-ul un risc de cancer?
Unele studii arata ca exista un risc de cancer legate de consumul de alimente fripte sau prajite. Crede, ca numai mâncând cantitati moderate de preparate la gratar -Atenetie! - fără carbonizare - nu prezinta pericol.
Pentru a preveni carbonizarea, elimina grasimea vizibilacare pot provoca arderea si fumegarea. Eventual, daca s-a ars, indeparteaza toate partile carbonizate de pe carne.

2 comentarii:

sağlık portalı spunea...

Un foarte frumos site-ului. Datorita eforturilor din trecut ...

MariaB spunea...

Va multumesc.

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape