O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

17 iulie 2009

Tarta cu rosii


Aluat fraged cu busuioc:
Se face din 75 g de unt, un pic de sare, 150 g de faina, 50 g de apa, cateva frunze de busuioc.
Punem faina pe planseta, in mijloc facem o cavitate in care adaugam untul cubulete si sarea, amestecam cu degetele, facem din nou "o fantana" in care turnam apa si lucram pana incorporam toata faina. Adaugam frunzele maruntite de busuioc, facem o bula din aluat pe care o acoperim cu o folie de plastic si o punem la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura: 3 rosii, 2 catei de usturoi, 2 linguri cu patrunjel verde tocat, 5 migdale macinate, o lingura cu ulei de masline, o bucata de cascaval ras, sare si piper.
Taiem rosiile in feli subtiri, le presaram cu putina sare si le lasam la scurs pe o planseta. Cand le folosim, le presam putin, ca sa eliminam sucul. Amestecam uleiul cu usturoi tocat, migdale macinate si patrunjel. Scoatem aluatul de la frigider, il intindem si il punem intr-o forma unsa cu faina. Intepam aluatul cu o furculita si intidem sosul cu patrunjel. Asezam feliile de rosii, le presaram cu putina sare si piper, apoi le acoperim cu cascaval ras (sau altfel de branza). Deasupra putem face un ornament cu felii de rosi si frunze de busuioc.
O coacem vreo 25 de minute.

Un comentariu:

Elena spunea...

ottimo, ottimo!!

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape