Manâncă natural şi curat *** Retete diverse (ovo-lacto-vegetariene,vegetariene, de post, cu pește)***
O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..
Etichete
Retete ovo-lacto-vegetariane
Retete vegetariene
Retete de post
Retete de slabit
Mancare
Salate
Gustari
X - Ciuperci
Retete cu peste
X - Oua
X - Branza
Deserturi
X - Rosii
hrana vie
x - Legume diverse
E-uri
Carnea
Patiserie
X - Dovlecei
X - Ardei
Alerta
Legume/fructe
Sosuri
Supe/ciorbe
X - Cartofi
X - Morcovi
X - Sfecla rosie
X- Vinete
Pastrarea alimentelor
Boli provocate de alimente
X - Fasole verde
X - Telina
x - Orez
Cumpărarea alimentelor
Kefir
Sanatate
X - Fasole boabe
X - Mazare
X - Spanac
Condimente
Conserve
X - Conopida
X - Mere
X - Soia
X - Varza
Etichete
Tratamente/produse naturale
X - Fructe
X - Iaurt
Gatitul alimentelor
Mezeluri
Pesticide
X - Brocoli
X - Ceapa
X - Gulii
X - Smantana
Cosmetice
Decoratiuni
Ouăle
Petitii
Preparate lactate de casa
Sucurile
Vitamine
X - Castraveti
X - Hrean
X - Malai
X - Naut
X - Paine
X - Paste fainoase
X - Patrunjel
X - Praz
X - Tofu
17 iulie 2009
Tarta cu rosii
Aluat fraged cu busuioc:
Se face din 75 g de unt, un pic de sare, 150 g de faina, 50 g de apa, cateva frunze de busuioc.
Punem faina pe planseta, in mijloc facem o cavitate in care adaugam untul cubulete si sarea, amestecam cu degetele, facem din nou "o fantana" in care turnam apa si lucram pana incorporam toata faina. Adaugam frunzele maruntite de busuioc, facem o bula din aluat pe care o acoperim cu o folie de plastic si o punem la frigider pentru 30 de minute.
Umplutura: 3 rosii, 2 catei de usturoi, 2 linguri cu patrunjel verde tocat, 5 migdale macinate, o lingura cu ulei de masline, o bucata de cascaval ras, sare si piper.
Taiem rosiile in feli subtiri, le presaram cu putina sare si le lasam la scurs pe o planseta. Cand le folosim, le presam putin, ca sa eliminam sucul. Amestecam uleiul cu usturoi tocat, migdale macinate si patrunjel. Scoatem aluatul de la frigider, il intindem si il punem intr-o forma unsa cu faina. Intepam aluatul cu o furculita si intidem sosul cu patrunjel. Asezam feliile de rosii, le presaram cu putina sare si piper, apoi le acoperim cu cascaval ras (sau altfel de branza). Deasupra putem face un ornament cu felii de rosi si frunze de busuioc.
O coacem vreo 25 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
căutare personalizată
Un comentariu:
ottimo, ottimo!!
Trimiteți un comentariu