O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

27 februarie 2009

Sos verde cu iaurt si frunze de sfecla rosie sau de stevie


Ne pregatim de venirea primaverii.
Acesta este un sos original, gustos, cu multe vitamine. Folosim frunzele mai tinere ale sfeclei..
Oparim frunzele de sfeclă în apa sarata, apoi le strecuram. 
Le tocam si le amestecam cu un catel de usturoi zdrobit, 1/2 de lingurita cu mustar, un pic de chimen măcinat.

Adaugam o cana de iaurt gras si, cu blenderul, lucram până obtinem o pasta. Adaugam iaurt, daca sosul e prea consistent. La final, punem zeama de lămaie, sare si piper.

Il servim alături de crudități, snackuri, gustari ( in foto - chifteluțe de ciuperci cu sos verde).

Cui ii place, il poate face și cu spanac.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape