O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

17 februarie 2009

Salata colorata cu trei feluri de orez


Folosim 50 g de orez integral fiert, 50 g orez alb cu bob ascutit - fiert, 30 g de ceasca orez salbatic, 1 - 2 ardei grasi- rosu si galben sau verde (poate fi inlocuit cu rosii) , o cana de boabe de porumb fierte (din conserva sau congelate), 2 cepe rosii si albe - daca e sezon, e mai buna ceapa verde.
Mod de preparare:
Fierbem fiecare fel de orez separat, cu grija de a ramane bobul intreg. Daca se fierbe prea mult, nu e bine; mai sigur obtinem un orez bun daca, dupa ce e fiert pe jumatate, il dam deoparte si il lasam acoperit, eventual cu un prosop peste capacul cratitei, pana se raceste. Clatim orezul cu apa rece si-l lasam sa se scurga in strecuroatoare. Adaugam legumele taiate cuburi, porumbul, ceapa taita pestisori si clatita cu apa rece, sare si sos vinegreta - cu mustar sau cu verdeata, cum doriti. Se prepara cu cateva ore inainte de servire.

Niciun comentariu:

căutare personalizată