O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

2 noiembrie 2010

Produse din ouă - congelate sau deshidratae

Produsele din ouă nu sunt o invenţie nouă. Uscarea ouălor, pentru comerț, a început în St Louis, Missouri, prin 1880. Prima producţie de ouă congelate s-a făcut în 1903, dar s-a trecut la producție  în 1973. Ouăle congelate  conțin albuşuri, culori artificiale, aditivi. 

  Produsele din ouă sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară și servicii. -  ca ingrediente în felurite rețete cum ar fi maioneza, produse de patiserie, dulciuri sau inghetata. Deoarece produsele din ouă sunt pasteurizate, operatorii de fast-food, restaurante, spitale, hoteluri  le preferă, pentru siguranţă alimentară. 

Unele produsele din ouă pot fi găsite uneori  în magazine alimentare de vânzare cu amănuntul.

Produsele din ouă sunt prelucrate în instalaţii cu echipamentele automate. Produs lichid este filtrat, amestecat şi apoi refrigerat. 
 Pentru pasteurizare, acestea trebuie să fie rapid încălzite, pentru a se distruge Salmonella, dar fără a găti ouăle sau a le afecta culoarea, aroma, valoarea nutritivă.
 
Produsele din ouă pot fi utilizate la coacere, la gătit - omletă, budinci, prăjituri etc.
 
Pot fi  și amestecuri de oua intregi,  împreună cu  lapte praft, ulei de soia, zahăr precum şi o cantitate mică de sare. - cum sunt unele amestecuri insant pentru prăjituri. 

Multe astfel de prafuri de ouă s-au folosit în caz de dezastre, de exemplu, pentru alimentația sinistraților uraganului Katrina.

De reținut:

 Produsele din ouă desigilate se vor consuma în acea zi.

Cele uscate, se pot păstra la frigider 7 până la 10 zile.

&

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape