Produsele din ouă nu sunt o invenţie nouă. Uscarea ouălor, pentru comerț, a început în St Louis, Missouri, prin 1880. Prima producţie de ouă congelate s-a făcut în 1903, dar s-a trecut la producție în 1973. Ouăle congelate conțin albuşuri, culori artificiale, aditivi.
Produsele din ouă sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară și servicii. - ca ingrediente în felurite rețete cum ar fi maioneza, produse de patiserie, dulciuri sau inghetata. Deoarece produsele din ouă sunt pasteurizate, operatorii de fast-food, restaurante, spitale, hoteluri le preferă, pentru siguranţă alimentară.
Unele produsele din ouă pot fi găsite uneori în magazine alimentare de vânzare cu amănuntul.
Pentru pasteurizare, acestea trebuie să fie rapid încălzite, pentru a se distruge Salmonella, dar fără a găti ouăle sau a le afecta culoarea, aroma, valoarea nutritivă.
Produsele din ouă pot fi utilizate la coacere, la gătit - omletă, budinci, prăjituri etc.
Pot fi și amestecuri de oua intregi, împreună cu lapte praft, ulei de soia, zahăr precum şi o cantitate mică de sare. - cum sunt unele amestecuri insant pentru prăjituri.
Multe astfel de prafuri de ouă s-au folosit în caz de dezastre, de exemplu, pentru alimentația sinistraților uraganului Katrina.
De reținut:
Produsele din ouă desigilate se vor consuma în acea zi.
Cele uscate, se pot păstra la frigider 7 până la 10 zile.
&
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu