O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

17 august 2010

Salată asiatică de morcovi marinati

Este una din salatele mele preferate, fiind gustoasă, aromată, vitaminizantă și hrănitoare; poate înlocui o masă, mai ales dacă vrem să slăbim.

Luăm câțiva morcovi mărișori și fragezi; să nu fie deshidratați, caci salata nu va ieși așa de bună.

II trecem prin răzătoarea mare sau prin robot.


Îi presărăm cu puțină sare și îi frecăm cu mâna, așa cum facem la salata de varză.

Adăugăm câțiva căței de usturoi tăiați mărunt, 1-2 linguri de boabe de coriandru zdrobite (nu praf) - e obligatoriu, acesta îi conferă nota asiatică și se combină bine cu aroma de usturoi.

Apoi punem oțet din mere, ulei (de struguri) și amestecăm foarte bine. 

Este bună a doua zi, când morcovul s-a macerat un pic și nu mai este tare. 

Se poate păstra câteva zile, la rece, pusă în borcane cu capac.

Alături de o felie de pâine neagră, este un fel - prânz, cină, gustare -  natural foarte gustos și sănătos.


2 comentarii:

Daniela spunea...

E pe gustul meu, intodeauna fac salata de morcovi, dar din cei la borcan murati.
Mersi pentru reteta, o voi proba.
Pe curand.

MariaB spunea...

Draga Daniela,
Sper să-ti placă.

căutare personalizată