O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

31 ianuarie 2011

La cumpărături

Verifică termenul de garanție, dar și ambalajul. Nu alege carne congelată cu ambalajul rupt sau cu scurgeri. 

Asiguraţi-vă că alimentelor refrigerate sunt reci, când le atingeți. 

Nu cumparați fructe sau legume proaspete zdrobite sau deteriorate.  

Puneți carnea, precum şi fructele de mare, separat,  în pungi de plastic, departe de alte produse alimentare, pentru a preveni contaminarea încrucişată. Contaminarea este transferul de bacterii de la un produs alimentar la altul. Aceasta este împiedicată prin păstrarea produselor alimentare separate şi prin menţinerea mâinilor și ustensilelor de gătit cât mai curate.

Odată ce alimente sunt ambalate, du-te direct acasa pentru a pune la frigider alimentele perisabile, în termen de 2 ore.

În cazul în care un produs nu este "datat" este considerat perisabil, gata pentru consum alimentar imediat după cumpărare sau in cel mult de 3 - 5 zile. Verificaţi cu atenţie etichetele. 

Ce este "organic"?
Carne, păsări, ouă, produse lactate organice provin de la animale care nu au primit antibiotice sau hormoni de creştere.
Pentru a fi etichetate "ecologice", un organ certificator trebuie să inspecteze ferma, pentru a vedea dacă se respectă  toate normele necesare .

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape