Chefirul are o valoare nutritivă mai mare decât iaurtul, ajutând la digestia alimenteleor pe care le mâncam şi la menţinerea unui colon curat si sanatos.Chefirul are o capacitate mai mare de refacere a florei intestinale. Conţine mai multe tulpini de bacterii prietenoase -Lactobacillus, Leuconostoc, specii Acetobacter, şi specii de Streptococcus. Acesta conţine, de asemenea, levuri benefice, cum ar fi Saccharomyces si Torula, care controlează şi elimina levurile patogene distructive din organism. Ele fac acest lucru prin penetrarea mucoasei acolo unde se află drojdiile şi bacteriile nesanatoase, formand o echipa care curăță şi întăreşte intestinele. Prin urmare, organismul devine mai rezistent la agenţii patogeni, cum ar fi E. coli si paraziti intestinali.
Kefirul este usor de digerat chiar și de către nou-născuţi, persoane în vârstă şi persoane care se confruntă oboseala cronica si tulburari digestive.
2 comentarii:
Auzisem ca e mai bun chefirul decat iaurtul, dar pana acum nu-mi era clar de ce. Multam :)
Thanks for sharing this recipe. I look forward to trying it out...
Indian Restaurants in South Campus
Trimiteți un comentariu