O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

5 februarie 2012

De ce uneori ciocolata devine alburie? Este sigură pentru consum?

rneori când desfacem o ciocolată, vedem că e decolorată, usor gri. Unul din două lucruri ar putea fi vinovate: zahărul sau grăsimea.
Separarea zahărului este în mod normal cauzată de umiditate de lasuprafaţă. Umiditatea face ca zahărul din ciocolată să se dizolve. Odată ce se evapora din umiditate, cristalele de zahăr rămân la suprafaţă. În cazul în care acest proces se repeta, suprafaţa poate deveni lipicioasă. Deşi este cel mai adesea rezultatul unui spațiu de depozitare prea umed, se poate întâmpla și atunci când ciocolata a fost depozitată la o temperatură relativ rece şi apoi este mutată prea repede în mediul mult mai cald. Când se întâmplă acest lucru, se produce umiditate, la suprafaţă.

Cristalele de grăsimi sunt similare cu cele de zahăr, cu excepţia faptului că este vorba de grăsimi ca unt sau margarina sau de unt de cacao, care se separă de ciocolată şi rămâne la suprafața. Acestea sunt cele mai comune cauze ale mucegaiului, apărut în urma unor schimbări rapide de temperatură. Deşi ar putea să arate un pic mai apetisant, ciocolata care a suferit aceste transformări este încă bună să mâncat.
Fie că este vorba de ciocolata alba, ciocolata cu lapte sau altfel de ciocolata, depozitarea corespunzătoare este cheia. Ciocolata poate absorbi cu usurinta aromele din alimente sau alte produse situate în apropiere șia ar trebui să fie bine ambalată şi depozitată departe de mirosuri puternice. Temperatura ideala pentru depozitare este undeva între 18 - 20 ° C. Dacă e depozitată în mod corespunzător, ciocolata cu lapte si ciocolata alba va fi bună, până la şase luni. Alte tipuri de ciocolata pot avea un termen de valabilitate mai mare.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape