O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

27 noiembrie 2011

Coca-Cola nu intenţionează să renunţe la aspartam

Coca-Cola a declarat ca nu are niciun motiv să renunţe la îndulcitorul artificial aspartam, care se adaugă la sortimentele de băuturi sărace în calorii sau cu zero calorii, din piaţa europeană.
Coca-Cola va lansa și băuturi îndulcite cu stevia - mărci din UE, la începutul anului 2012.
Ceaiul Nestea, îndulcit cu Stevia, este pe piaţă în Elveţia.
"Este încă în stadiu incipient de vânzări și Fanta cu stevia. În piaţa franceză, de la lansarea sa în 2010, s- a obtinut 6% din volumul total al vânzărilor pentru Fanta, din ţară. Şi conştientizarea consumatorilor de Stevia în Franţa şi Elveţia a atins pragul de 50% .
Când a fost întrebat ce strategie adoptă Coca-Cola, în Europa, în legătură cu aspartam, având în vedere aprobarea UE pentru Stevia, Prats a declarat ca Coca-Cola oferă consumatorilor o alegere şi că nu are nici o intenţie de a renunța la îndulcitori în favoarea utilizării numai a steviei.
"Toate ingredientele pe care le folosim sunt în siguranţă şi nu avem nici un motiv să se înlocuiască. Evident, vom continua să monitorizăm evoluţia reglementarilor aspartamului,  în UE ", a remarcat el.
1 gram de Stevia e aproximativ la fel de dulce ca 1 gram de aspartam şi îndulcitorul artificial este mai rentabil decât stevia .

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape