O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

21 septembrie 2011

Chefir, din nou

An reușit să obțin granule pentru chefir de la Alina R. și iată ce am mai aflat:

Chefirul se obţine din granule care fermentează lactoza din lapte. În mod obişnuit, se foloseşte laptele de vacă, capră şi oaie, fiecare având calităţi organoleptice şi nutritive diferite. De obicei se foloseşte laptele nefiert; granulele de chefir fac să fermenteze şi înlocuitori ai laptelui, cum ar fi laptele făcut din soia, orez şi cocos, precum şi alte lichide dulci cum ar fi: zeama de fructe, apa de cocos, berea.

Efecte asupra organismului

În trecut, era folosit în special pentru dereglări de metabolism, arteroscleroză şi boli alergice, tratamentul tuberculozei, în cancer şi dereglări gastrointestinale

Chefirul este un probitic natural.ce reglează activitatea intestinală - colita şi crampele stomacale, ajută la curăţarea colonului şi la menţinerea unei flore intestinale bune, are efect uşor laxativ, stimulează sistemul imunitar
- - aduce în organism  substanţe nutritive, enzime şi vitamine, fermenţi naturali şi microorganisme benefice 
ajută în curele de slăbire, dacă este urmată şi o dietă corespunzătoare, săracă în grăsimi animale, însoţită de exerciţii fizice regulate
- îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi calitatea sângelui
- vindecă boli ale inimii, ale vaselor coronariene şi dizolvă colesterolul depus pe vasele sanguine (se consuma ulei presat numai la rece şi seminţe de dovleac, in, floarea soarelui crude, neprăjite)
- ajută ficatul şi pancreasul, colecistul şi splina, rinichii
- ajută în bolile alergice, de plămâni
- curăţă organismul de toxine – elimină rezidurile metabolice, colesterolul, sărurile metalelor grele, etc
- normalizează glicemia, încetineşte îmbătrânirea celulelor

Atenţie! - a nu se consuma deodată în cantităţi mari ; în caz de hiperaciditate gastrică; se va bea cu linguriţa şi nu pe stomacul gol.

Este un factor de longevitate. Studiile recente i-au evidențait proprietăţile antitumorale şi antimutagenice.

În cosmetică:

- pentru întinerirea si mentinerea fermitatii pielii : cat timp tine cura de 20 de zile se aplică și pe fata si il lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care se clatesc cu apa.

Mărturii:

Persoane de la noi au declarat că au scăpat de hepatită, hipertensiune arterială, astm, obezitate, dismenoree,  constipație. 

* Granulele se pot tine pana la 2 saptamani in apa, la frigider. Unii le congelează, poate fi pastrate saptamani, luni..

Cura de slabire cu chefir

- se poate slabi cam 5 kg.

ziua 1: 5 cartofi fierti si 1, 5 l de chefir.
ziua 2: 100 gr de pui fiert si 1,5 l de chefir.
ziua 3: 100 gr carne fiarta si 1,5 l de chefir.
ziua 4: 100 gr peste fiert si 1,5 l de chefir.
ziua 5: fructe si legume si 1,5 l de chefir.
ziua 6: toata ziua numai chefir.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna,
Te felicit pentru blog si-ti multumesc pentru toate informatiile utile ce le postezi.
As dori sa-mi prepar si eu chefir dar nu am gasit acele granule,poti sa-mi trimiti si mie(eu sunt din bv)si iti platesc pentru deranj si granule bineinteles.

multumesc pentru raspuns anticipat

O zi buna
Andreea C.

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape