O idee bună este de a obţine recomandări din partea localnicilor, centre de informatii turistice, ghiduri şi de la alți calatori. Ajunși la fața locului, trebuie să vedem dacă restaurantul arata bine, dacă este curat şi ordonat. Sunt tacamurile, vesela si paharele curate? Este personalul îngrijit, cu mainile curate,cu părul legat, cu haine curate? Sunt chiuvetele şi toaletele curate şi bine întreţinute? Sunt și alte persoane la masă, în restaurant?
Dacă puteţi vedea produsele alimentare în curs de pregătire, aceasta se face într-un mod igienic?
Toate produsele alimentare afişate ar trebui să fie acoperite.
La masă
Carnea ar trebui să fie gătită până când nu mai rămâne sânge.
Dacă găsiţi un corp străin, de exemplu, un fir de par, în hrana dumneavoastră, trimiteţi-o înapoi
Fii politicos, dar ferm.
Dacă vă aflaţi într-un complex de apartament, vă puteți găt ceva. Atunci când cumpără legume din pieţe, căutaţi prospeţimea.
Cumpărați numai produsele care se pot stoca în siguranţă. Nu cumparati produse lactate, dacă sunteţi într-o ţară caldă şi nu aveţi acces la frigider.Amintiţi-vă să spălaţi legumele şi fructele în apă îmbuteliată, în locurile în care apa locala nu este sigură.
Înainte de a pleca în călătorie, trebuie să vă familiarizaţi cu simptomele de intoxicaţie alimentară şi de tratare, dacă vă îmbolnăviţi.
Un comentariu:
Draga echipa NATURAL 100%,
Ne place initiativa voastra in ceea ce priveste educarea oamenilor in privinta mancarii. Noi suntem interesati de acest subiect si pe cat posibil mancam hrana bio.
Ne dorim sa facem un parteneriat cu voi.
In primul rand putem face schimb de link (noi deja v-am adaugat).
Va invitam sa participati la campania organizata de noi "Copacul Izvor prinde radacini." unde vom planta 1000 de copaci.
In caz ca nu sunteti din Bucuresti daca doriti puteti dona bani pentru cumpararea copacilor.
Va dorim o saptamna frumoasa!
Echipa Copaculmeu.ro
Trimiteți un comentariu