O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

17 mai 2011

Ananasul

Este originar din Brazilia.
Informaţii nutriţionale: 

150g de ananas crud conține 76 calorii, 0,6 g proteine, 19,2 g carbohidraţi, 2.95 g fibre, 175 g de potasiu, 124 mg vitamina C, 0.14 mg tiamină, riboflavină 0.06 mg, 0,65 mg niacină.

Fructele de ananas conțin bromelina, acid cinamic, pectine, polizaharide, vitamina c, triptofan, serotonina, minerale și vitamine.

Cum se taie ananasul:

Proprietăti vindecătoare:

Ananasul are efect purgativ, detoxifiant, antidepresiv. Este antiinflamator, de la bromelaină, o enzimă antibacteriană. Ananasul ajuta la digestie, la dizolvarea cheagurilor de sânge, previne osteoporoza şi fracturile osoase, datorită conţinutului său foarte ridicat de mangan. Este, de asemenea, antibacterian, antiviral şi uşor estrogenic. Asigura bune functionare a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putînd chiar înlocui sucul gastric. Din acest motiv, ananasul este recomandat la desert.  Sucul de ananas este si un bun pansament gastric. 

Extern, sucul de ananas se folosește la tratarea unor răni sau arsuri.Pentru slăbit, se recomanda  sucului de ananas proaspătă. Ananasul are actiune diuretica, elimină sarurile și apa in exces din tesuturile subcutanate

 Acesta are și efecte antiinflamatoare și anticancerigene. 

Și tulpina de ananas are virtuți medicinale, conținând o enzima ce blocheaza creșterea nivelului de insulina în sânge si transformarea zaharidelor în glucide. Ananasul este indicat și în tratarea depresiilor, îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare (datorita conținutului de serotonină și triptofan). 

Este mai bun  proaspăt. Conservarea distruge unele substanțe din ananas.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape