O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

4 aprilie 2011

Plăcintă cu cartofi - de post

Facem un aluat obişnuit de pâine, cu făină, apă şi drojdie, pe care-l frământâm şi-l lăsăm la crescut.
Singura deosebire este că, atunci când facem plăcinta, vom intinde o foaie subţire.

Umplutura:
călim uşor în ulei 1-2 cepe tăiate mărunt, adăugăm boia de ardei şi cartofi (fierţi maiiînainte, in coajă) tăiaţi cuburi. Îii călim un pic, să prindă gust de ceapă. Condimentăm cu sare, piper, pătrunjel verde.
Repartizăm cartofii pe foaia de aluat, turnăm şi puţin ulei, apoi o rulîm cu grijă.

Obţinem un rulou pe care-l facem "melc", il lăsăm la crescut vreun sfert de oră, il ungem cu ulei şi băgăm in cuptorul incălzit.

Cînd s-a rumenit, scoatem plăcinta, o stropim cu apă şi o acoperim cu un şervet gros.

După câteva minute o mâncăm, că e bună caldă.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape