O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

10 septembrie 2015

10 beneficii pentru sănătate ale nucii de cocos

Oamenii din regiunile tropicale cunosc beneficiile pentru sănătate ale laptelui (sau apei) de nucă de cocos, care provine de la nucilede cocos verzi. Fiecare nucă conține aproximativ 200 la 1.000 de mililitri (aproximativ 1-4 cani) de apă de nucă de cocos. Acesta este o băutură naturală revigorantă.
Contine mai multe substante nutritive decat laptele  de nucă de cocos matură. Este bogt înantioxidanti, aminoacizi, enzime, vitamine din complexul B, vitamina C și minerale ca fier, calciu, potasiu, magneziu, mangan și zinc. Micronutrienții stimuleaza sistemul imunitar. În plus, hormonii din plante numiti citokininele au efect anti-imbatranire, antitrombotic și efecte anticancerigene.
Puteți bea cateva pahare de apa de cocos pe zi nucă de cocos sau adăugați-o la rețetele de smoothie.

 1. rehidrateaza organismul
Este un excelent antidot împotriva setei. Datorita compozitiei sale, apă de nucă de cocos este de asemenea folosită pentru a rehidrata organismul în caz de deshidratare și pierderea de lichide cauzată de diaree, vărsături sau transpiratie excesiva. O bună sursă de carbohidrați, de asemenea, ridica nivelul de energie. Cercetarea sugerează că apa de nucă de cocos poate fi folosită pentru a rehidrata organismul dupa exercitii. Este, de asemenea ușoară pe stomac și, prin urmare, este folosită pentru a calma probleme digestive, cum ar fi indigestie, reflux de acid și gastroenterita.

2. scade tensiunea arterială
Apa de nucă de cocos este considerată benefică în controlul tensiunii arteriale, datorită conținutului său de vitamina C, potasiu și magneziu. Potasiul, în special, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, prin echilibrarea efectelor negative ale sodiului.  Pentru a ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute, bea o ceașcă de apă de nucă de cocos proaspătă de două ori pe zi.

 3. Tonic cardiac: Apa de nucă de cocos confera beneficii cardioprotectoare. Ea ajută la scăderea lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL sau colesterolul "rău") și crește lipoproteinele ​​cu densitate mare (HDL sau colesterolul "bun"), reducând astfel riscul de boli de inima. Potrivit unui studiu publicat în 2012 Journal of Medicinal Food, apa de nuca de cocos matur are efecte benefice asupra metabolismului lipidic, poate contracara creșterea colesterolului total, alipoproteinelor ​​cu densitate foarte joasă (VLDL), LDL și trigliceride. În plus, apa de cocos are proprietati antioxidante, anti-inflamatorii și antiplachetare și ajută la îmbunătățirea circulației. Astfel, ajută la reducerea formarea placii in artere si scade riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

4. ameliorează mahmureala
Alcoolul privează organismul de hidratare și acestă deshidratare provoacă mahmureala. Apa de nucă de cocos reface electroliții din corp și stimulează hidratarea, făcându-te astfel sa te simti mai bine. De asemenea, antioxidanții din această băutură lupta cu stresul oxidativ cauzat de prea mult alcool. Amestecaţi 2 cani de apa de nucă de cocos neindulcit și un mango, 2-3 linguri de suc de lamaie, 2 fire de menta proaspetă si ½ ceasca de gheață.

5. Pierdere în Greutate
Este o băutură ideală pentru pierderea în greutate. Este scăzută în calorii și ușoară pentru stomac. De fapt, această băutură răcoritoare conține diferite enzime bioactive care ajuta digestia si stimularea metabolismului lipidic. În plus, apa de cocos este bogată in potasiu. Excesul de sodiu în organism tinde să provoace retenție de apă. Astfel, apa de cocos elimină excesul de apa, precum si toxinele din organism. Puteți bea un pahar de de 3 sau 4 ori pe săptămână, pentru a facilita pierderea in greutate.

6. Tratează Durerile de cap
Cele mai multe dureri de cap, migrene, sunt generate de deshidratare. În astfel de cazuri, apă de nucă de cocos poate fi de mare ajutor în furnizarea de electroliți , este bogată in magneziu. Persoanele care suferă de migrene au adesea un nivel scazut de magneziu. Studiile sugereaza de asemenea ca magneziul poate ajuta la reducerea frecvenței de atacuri de migrena. Stresul, o dieta bogata in alimente acide, cum ar fi fast-food procesate, contribuie de multe ori la niveluri acide de pH care cauzează consum redus de energie și reduce capacitatea organismului de a absorbi vitamine și minerale. În plus, un pH acid contribuie la probleme cum ar fi funcția hepatică diminuată, artrita reumatoidă, osteoporoza, diabet zaharat, hipertensiune arterială și deficit imunitar. Apa de cocos are un efect de alcalinizare care ajuta la restabilirea un pH sănătos în organism. De asemenea, ajută la a alcaliniza nivelurile acide de pH cauzate de aciditate și arsuri la stomac.

8. Regleaza zaharul din sange
Apa de cocos contine aminoacizi si fibre dietetice care ajuta la reglarea zaharului din sange si sensibilitatea la insulina. De asemenea, ajută ăn problemele comune cu care se confruntă persoanele care au diabet. Ajută la îmbunătățirea circulației, reducerea simptomelor, cum ar fi amorțeală în picioare și o tendință de a dezvolta ateroscleroza. Un studiu publicat în 2012 revista Food and Function a constatat că acesta a ajutat la scăderuiea nivelul de glucoza din sange si de stres oxidativ.

9. Diuretică
Acționează ca un diuretic natural. Astfel, promovează producția de urină și curățarea corpului de toxine . De asemenea, ajută la prevenirea problemelor cum ar fi infectii ale tractului urinar. Datorită conținutului ridicat de potasiu, apă de nucă de cocos ajută la a alcaliniza urană și dizolvă anumite tipuri de pietre la rinichi pentru a le elimina în cele din urmă din organism. Pentru a spori eficiența, se adaugă un vârf de cuțit de sare de mare la o cană de apă de nucă de cocos și se bea o dată sau de două ori pe zi. In plus fata de proprietatile sale diuretice, apă de nucă de cocos are proprietati antibacteriene care ajuta în infectiile vezicii urinare. Notă: Nu bea apă de nucă de cocos dacă rinichii nu funcționează corespunzător și aveți un nivel ridicat de potasiu.

10. încetinește  îmbătrânirea
Contine citokininele care au efecte anti-imbatranire asupra celulelor și țesuturilor. Acest lucru reduce riscul de a dezvolta boli degenerative și legate de vârsta. Apade nucă de cocos verde hrănește și hidratează pielea. Puteți amesteca apa de nucă de cocos cu 2 lingurite de praf de lemn de santal pentru a face o pasta, se aplică pe piele și clătiți-o cand se usuca complet, pentru a menține pielea cu aspect cât mai tanar.

Avertismente
Apa de nucă de cocos nu poate fi potrivită pentru cei cu alergii de nuci. Aceasta poate provoca balonare și stomac deranjat.
Nu bea apă de nucă de cocos timp de cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată, deoarece poate interfera cu controlul tensiunii arteriale în timpul și după intervenția chirurgicală.
Persoanele cu disfunctii renale ar trebui sa consulte medicul  înainte de a include apa de nucă de cocos în regimul lor de sanatate.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape