O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

15 februarie 2015

Terapia cu zer

Efectele zerului au fost binecunoscute încă din antichitate.Hipocrate il recomanda ca pe un mijloc eficient in lupta cu tuberculoza, hepatita si unele afectiuni ale pielii.
In zer se găsesc toate vitaminele din grupul B, dar şi Ca, Mg,  I, K. Substanţele din zer se asimilează rapid, mai ales dacă se face şi mişcare. Nu conţine nici grăsimi, niic glucide.
Zerul este hrănitor şi are puţine calorii. Reglează activitatea intestinală, hrăneşte ţesuturile conjuctive şi nervii, arde grăsimile.

Bun pentru oase, nervi, muşchi, memorie, ficat, plamani si stomac
Zerul conţine şi vitamina B13, care contribuie la scăderea colesterolului, regelază funcţiile hepatice şi combate anemia. Doua sau trei pahare de zer pe zi va duce la scaderea colesterolului din sange, a procentului de colesterol din ficat si va protejeaza in acelasi timp sistemul cardio-vascular. Circa 500 de ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si distruge bacteriile.

Totodată, zerul stimulează asimilarea vitaminelor şi mineralelor, stopează evoluţia tumorilor, elimină toxinele şi reglează tranzitul intestinal.

Zerul are o concentratie de proteine mare care ajuta persoanele ce sufera de tumori canceroase. Read: http://www.doctor.info.ro/zerul.html#ixzz3RojtiR7Y

Se consumă circa 1 l de zer pe zi, fracţionat, dar cura se începe treptat, cu o cană de zer pe zi.
Extern, zerul se poate aplica direct pe piele, in scop cosmetic sau terapeutic.

Cura de slăbire cu zer

- se bea circa 1 l de zer pe zi, timp de 3 săptămâni. Se bea înainte de masă.
Administrat pe stomacul gol, provaca o secretie biliara abundenta si este diuretic. 
Se poate bea dimineata pe nemancate, cu cel putin jumatate de ora inainte de cafea. Se consuma 200 ml de zer.

Cum obţinem zerul
    Se pune laptele proaspăt la prins, de pe o zi pe alta, într+un loc călduţ.
 Laptele acru se incalzeste pe foc pana cand se incheaga, iar apoi masa obtinuta se strecoara printr-o bucata de tifon impaturita in mai multe straturi. Rezulta o branza de vaci proaspata si în oală rămâne zerul din lapte. 


* Sportivilor le este recomandat extractul proteic din zer.
Extractul proteic din zer este cao branza extrem de bogata in proteine si fara grasimi. Hrăneşte muşchii şi nu îngraşă, dimpotrivă.

Niciun comentariu:

căutare personalizată

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape