O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

5 mai 2011

Pâine marocană

1 cană de apă
1 lingurita de ulei de măsline
2 -3 pahare făină
3 / 4 pahar gris
1 linguriţă seminţe de anason verde
1 lingurita de sare
1 / 2 linguriţă de zahăr
1 linguriţă drojdie uscată activă

+
ulei de măsline pentru uns
seminţe de susan de presărat deasupra

Se pune toate ingredientele în maşina de pâine, în ordinea arătată.
Selectaţi programul de făcut aluat.
Scoatem aluatul și îl împărțim în 4 și îl aplatizăm, îl punema pe o suprafaţă uşor presarata cu faina, îl acoperim cu folie de plastic şi mai lăsăm la crescut 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 400 de grade. Modelăm pîîinile, le ungem cu ulei și presărăm seminţe, le înţepăm la suprafaţă cu un băţ.
Se dau la cuptor timp de 20 de minute sau se pun pe un gratar la foc mic şi se coace timp de 5 minute.

Un comentariu:

shakuka spunea...

asta e chiar tare.... poti pune si poze, cum ti-a iesit?

căutare personalizată