O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

28 februarie 2010

Sos alb - Vegan

Se poate face mai subtire sau mai gros, dupa preferinte.

Ingrediente:

2 linguri de ulei, 2 linguri de făină de grau, 250 - 300 ml de lapte de soia, sare, nucşoară, alte condimente sau verdeata ( in sepcial marar sau patrunjel). 

Punem uleiul intr-o tigaie incalzita (cu fundul mai gros, ca sa nu se arda), împreună cu făina, si metinem acets amestec pe foc mic, 2 minute. Ametsecam continuu si apoi turnam treptat 100 ml de lapte de soia ; omogenizam. Cand si acest sos se ingroasa, mai adugam 100 ml de lapte, lasam sa dea cateva clocote si apoi mai subtiem cu cat lapte dorim.
Punem condimentele si daca e necesar ( daca s-au format cocoloase), strecuram sosul mai intai si apoi presaram verdeata.
Acest sos este o baza pentru unele supe, budinci sau mancaruri cu legume. 

2 comentarii:

Geanina Lisandru spunea...

Au vechime mare de 8000 de ani,
sub formă de pietre, zodii chiar şi bani,
Prinse strâns în şnur ce-mpletea blând
focul şi înţelepciunea,
Fetele-l prindeau în păr de-nflorea natura.
Din bătrâni putem afla despre mărţişor,
Despre tot ce-nseamnă el pentru popor,
El aduce fericire dar şi mult noroc,
Iarna-i simbol pentru alb,
Roşul pentru primăvara ce-ndeamnă la joc.
Vă ofer şi eu în dar mărţişorul- zodie,
Tuturor ce-mi treceţi pragul prins cu fundă roşie…

MariaB spunea...

Multumesc, este un martisor foarte dragut.

căutare personalizată