O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..

26 iulie 2009

Fasole pastai conservata in apa

Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata.
Este simpla:
Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le curatam de capete si de ate si le spalam cu multa apa. Le punem la fiert in apa fierbinte usor sarata (asa cum am face pentru o mancare) si le fierbem un minut de cand clocoteste apa din nou.
Le scoatem si le lasam sa se scurga. Intre timp punem la fiert apa in care vom conserva fasolele. La 1 litru de apa vom aduga o lingura de sare grunjoasa neiodata. Vom calcula, cu aproximatie, in functie de cate borcane cu fasole vom face.
Dam apa fiarta deoparte si asezam pastaile in borcane de 800 ml. Le acoperim cu apa fierbinte, apoi infiletam borcanele.
Urmeaza sterilizarea borcanelor - dupa sfaturile de aici - Sterilizarea conservelor.
Fasolea va mai fierbe in borcane , iar atunci cand o vom folosi la gatit nu va mai trebui fiarta.
Din aceste conserve eu prepar iarna salate ( inclusiv delicioasa salata cu maioneza), ciorbe cu smantana, mancare de fasole cu diverse sosuri - in special de smantana sau de rosii, ghiveci, mancaruri cu carne sau carnati, budinci, garnituri sau soteuri alaturi de alte legume, peste sau carne.

Niciun comentariu:

căutare personalizată