Feluri de pâine indiană
Appam - un tip de clatita indiană care se face cu fermentatie din aluat de orez și lapte de cocos
-
Bhakri - pâine rotundă, plată, nedospită, adesea folosită în bucătăria de stat din Maharashtra în India, dar este, de asemenea, comună în vestul și centrul Indiei, în special în statele din Rajasthan, Gujarat, Malwa, Goa și nordul Karnataka.
Chapati - nedospită (de asemenea, cunoscut sub numele de roti) din India, Nepal, Bangladesh și Pakistan. Este un aliment de bază în Asia de Sud
Cheela - a se vedea Pesarattu
-
-
Dhebra - realizată cu mei (Bajra) făină, de multe ori aromatizată cu schinduf - frunze (methi)
Dosa - fermentate, clătite făcute din orez și linte neagră. Este un fel de mancare de baza in India de Sud
Masala Dosa - Dosa umplute cu cartofi prăjiți, condimente si ceapa
-
-
Neer Dosa - clătită preparată din aluat de orez.
Idli - orez fermentat și linte neagră, aluat aburit
Kachori - azime prăjit umplute cu linte
-
Kulcha - pâine dospită din India și Pakistan, din făină Maida (făină de grâu)
Luchi - pâine prăjită în ulei
Naan - dospită în cuptor copt
Un fel de turtă indiană - sub formă de disc subțire, de obicei pe baza unui aluat condimentat facut din grau negru (făină urad), prajită sau fiartă cu caldura uscata
-
Parotta - pâine stratificată plată din Kerala și unele părți din sudul Indiei, în special în Tamil Nadu, din făină Maida
Pashti -turte preparate cu făină de orez și prăjite în ghee
Pathiri - clatita din făină de orez
-
Phulka - a se vedea chapati
Pitha - un tip de tort sau pâine comună în Bangladesh și Odisha
Puran Poli - tip tradițional de turtă dulce
Puri - paine prăjită nedospită
Roti - pâine plată originară din Asia de Sud
-
Taftan - o pâine dospită din Uttar Pradesh
-
Thalipeeth - cu cimbru, o clatita cu multi-cereale populară în vestul Indiei
Uttapam - dosa realizată din ingrediente de gătit într-un aluat
((Sanna)) - prăjituri de orez spongios disponibil la Karnataka
și Goa, realizate din aluat fermentat sau nefermentat de orez, cu sau
fără îndulcitori
((Kori Rotti)) - O napolitană uscată (aproximativ 1 mm grosime)
realizată de orez fiert și servită alături de pui curry. De obicei, disponibilă în ambalaje de dimensiuni A4, foarte populară în Karnataka
RăspundețiȘtergereThanks for sharing this recipe. I look forward to trying it out...
Indian Restaurants in South Campus