Manâncă natural şi curat *** Retete diverse (ovo-lacto-vegetariene,vegetariene, de post, cu pește)***
O parte din retete (cele ovo-lacto-vegetariene) au fost transferate în blogul Bucătăria lacto-vegetariană, unde colecția se îmbogățește de la o zi la alta..
Etichete
Retete ovo-lacto-vegetariane
Retete vegetariene
Retete de post
Retete de slabit
Mancare
Salate
Gustari
X - Ciuperci
Retete cu peste
X - Oua
X - Branza
Deserturi
X - Rosii
hrana vie
x - Legume diverse
E-uri
Carnea
Patiserie
X - Dovlecei
X - Ardei
Alerta
Legume/fructe
Sosuri
Supe/ciorbe
X - Cartofi
X - Morcovi
X - Sfecla rosie
X- Vinete
Pastrarea alimentelor
Boli provocate de alimente
X - Fasole verde
X - Telina
x - Orez
Cumpărarea alimentelor
Kefir
Sanatate
X - Fasole boabe
X - Mazare
X - Spanac
Condimente
Conserve
X - Conopida
X - Mere
X - Soia
X - Varza
Etichete
Tratamente/produse naturale
X - Fructe
X - Iaurt
Gatitul alimentelor
Mezeluri
Pesticide
X - Brocoli
X - Ceapa
X - Gulii
X - Smantana
Cosmetice
Decoratiuni
Ouăle
Petitii
Preparate lactate de casa
Sucurile
Vitamine
X - Castraveti
X - Hrean
X - Malai
X - Naut
X - Paine
X - Paste fainoase
X - Patrunjel
X - Praz
X - Tofu
26 iunie 2009
Ciuperci umplute cu vinete, nuci şi ierburi proaspete
Le facem cu: 20 de ciuperci mai marisoare, o vânătă, 4 linguri ulei de măsline, 1 / 2 ceasca nuci macinate mai mare, 1 / 2 ceaşcă pătrunjel proaspăt tocat si mărar, sare, piper negru, branza Gouda (cas, mozzarella).
Tocam coditele ciupercilor si palariile le punem deoparte.
Curatam vinetele de coaja si le tăiem in cuburi mici, le punem într-o strecurătoare şi le presăram cu 1 lingură de sare. Mai punem deasupra o greutate, un castron sau altceva, si le lasam 15 minute, ca sa se scurga sucul amar. Cand le folosim, le vom stoarce pentru a scapa de cat mai mult suc.
Într-o tigaie punem ulei de măsline, cand se incinge adaugam vânătă cuburi si le calim aproximativ 7 minute, sa fie usor rumenite pe toate laturile. Adăugam coditele de ciuperci, mai calim 3 minute.
Cand s-a mai racorit adaugam nucile, si verdeata, sare şi piper. Cu aceasta compozitie umplem fiecare palarie de ciuperca, apoi o presaram cu brânză rasa. Le asezam in tava, pe foaie de copt si le coacem in cuptorul incins dinainte, timp de 20 de minute.
Sunt minunate!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
căutare personalizată
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu